Petícia iniciovaná P. Hagyarim je vylamovanie otvorených dverí

14.10.2010 Prešov

Prešov/Bratislava 14. októbra (TASR) – Ministerstvo dopravy, pôšt a telekomunikácií (MDPT) považuje petíciu za dobudovanie obchvatov mesta a odklonenie tranzitnej dopravy v Prešove, ktorú iniciovala skupina ľudí na čele s ...
Uvádza sa to v stanovisku, ktoré TASR zaslal riaditeľ Odboru pre vzťahy s verejnosťou MDPT Ľubomír Tuchscher.
V stanovisku sa zároveň konštatuje, že nechápu postoj skupiny ľudí okolo prešovského primátora, ktorí boli štyri roky ticho a neprekážalo im, keď minulá vláda vytvorila nezmyselne veľký PPP balík na diaľničné úseky od Dubnej Skaly po Sviniu. Nezmyselnosť tohto balíka sa podľa ministerstva nakoniec ukázala v tom, že dodávateľské konzorcium nenašlo finančné zdroje na realizáciu, takže celý tento projekt padol. V reakcii sa ďalej uvádza, že ak by predošlá vláda nevymyslela takýto veľký PPP balík, úseky diaľnic pri Prešove a Levoči sa mohli dávno stavať.
\"Keďže vynakladáme veľké úsilie a aktivity pre ľudí práve v prešovskom regióne, považujeme činnosť petičného výboru len za nedorozumenie, vylamovanie otvorených dverí a súčasť predvolebnej kampane pred blížiacimi sa komunálnymi voľbami, \" píše sa v rekcii MDPT.
Rezort dopravy tvrdí, že zintenzívňuje aktivity vo výstavbe dopravnej infraštruktúry na východe Slovenska. Upozorňuje pri tom na avizované vyhlásenie súťaže na diaľničné úseky pri Levoči, výstavbu rýchlostnej cesty Košice – Milhosť, opravu a dobudovanie nedávno odovzdaných diaľničných úsekov. Okrem toho pozornosť venujú aj ceste R4 na sever od Prešova pri Svidníku, ktorá mala byť odovzdaná minulý rok, ale stále nie je v zodpovedajúcom stave.
\"Súťaže a začiatky prác aj v Prešove a okolí oznámime v najbližších týždňoch a mesiacoch. Navyše sme práve pre Prešovčanov v septembri schválili dva projekty na cestách prvej triedy, ktoré zlepšia život miestnych obyvateľov a všetkých, ktorí cez Prešov prechádzajú, \" reaguje MDPT.
Petícia za dobudovanie obchvatov a odklonenie tranzitnej dopravy v Prešove je podľa Hagyariho reakciou na nedávne vyhlásenie ministra dopravy Jána Figeľa a jeho oficiálny názor, že prioritou pre ministerstvo je vybudovanie diaľnic na strednom Slovensku, v úsekoch Žilina – Martin a Ivachnová - Hubová. Očakáva, že po predložení petičných hárkov minister zmení svoje rozhodnutie a predloží do vlády návrh, aby prioritou bol severný obchvat Prešova a západný portál tunela.
 

Vyberte región

mark